האם יש להתחשב במזלות והאמונה בהן

אומרים כי אלוקים לא אחראי על הלוח הלועזי אך אני בתפיסה שהוא ברא הכל (יהדות, נצרות, איסלם ועוד,) וכי כל מנהג/סדר בעולם, גם אם הם לא בעברית, הם תוצרי בריאתו. אומרים כי להתחיל עסק או מיזם או תפקיד בחודש מאי – זה מביא מזל רע ולעולם לא יצליח. האם ידוע לכם על כך, האם זה נכון ? האם העובדה שאני מכירה שני עסקים ותפקיד בעבודה שהתחילו במאי ונכשלו זה מקריות ?

תשובה:

שלום רב.

אחד מיסודות האמונה היהודית הוא שאין שום דבר שקורה בעולם ללא השגחת ה' שהוא לבדו בוראה ומנהיג את כל הברואים. כמובן שיש לאדם בחירה לחטוא, וכך נולדו דתות אחרות הכופרות בתורת ה' ובהוראותיו. המוסכמה הזו שהזכרת היא אמונה טפילה ואין בה ממש. עם ישראל תמיד מעל למזל ומונהג על פי כללי שכר ועונש והתפקידים השונים שיועדו לנו בעולם הזה. בתורה כתוב תמים תהיה עם ה' אלוקיך, שלא לחקור אחרי כוכבים ומזלות אלא תמיד לבטוח בה' ובההגתו ועל ידי כך תזכה לכל טוב.

בהצלחה.