שמיעת שירים לועזיים או חילוניים

האם יש איסור הלכתי לבת להאזין למוזיקה לועזית / חילונית

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאסור. שמיעת שירים מזמרים חילוניים, כרוך הרבה פעמים בניבול פה ושירי עגבים, ומדוע שלבת יהיה מותר לשמוע את זה. כתב בספר חסידים (סי' תשסח) שאין לנגן שירי הגויים, כי עבירה היא, ולא נעשה קולו הנעים אלא להנעים ולשיר שירים ותשבחות לקב"ה. כתב החפץ חיים (שער הציון סי' תקס ס"ק כה) שאין לשיר לפני הקטן שרי עגבים כי זה מוליד לו טבע רע! ועי' עוד בפסקי תשובות ח"א עמוד תסט.

יש לדעת, כי בקושי התירו לשמוע שירים של זמרים חרדיים. יש בזה בעיה הלכתית חמורה (ראי כאן). ואת שואלת על שירים שנשמעים ע"י זמרים שאינם דתיים כלל?

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בחסידות מוסבר שניגון הוא הוא "קולמוס הנפש", (הצורה לנפש להתבטאות, כמו שעם "קולמוס" כותבים מחשבות, עם מנגינה מבטאים רגשות).

    בניגון יש מילים ויש מנגינה, המילים הם הגוף והמנגינה זה הנפש,

    ואת הנפש של המלחין הוא "מכניס" לתוך המנגינה…

    כשאני כותב הודעה זו נפל בראשי לתת דוגמא להמחיש, מהניגון י-ה אכסוף, (יש לי צמרמורת..) מי שיקשיב כבר יבין מה שכתבתי כאן, אפשר להרגיש בניגון אהבת ה' ויראת ה' והנפש יהודית בניגון…

    וכן בכל בכל ניגון יהודי חסידי וכו' במנגינה יש הרגש של המלחין, ובמילים יש ה"מחשבות" שלו…

    גם מי שפטור מלימוד תורה (בשירותים לדוגמא) אין לקרוא ספרים שגויים או כופרים כתובום, זה פשוט מכניס האוירה והחיות שבמוח שלהם אלינו, ואחר כך קשה מאד שהראש יהיה נקי לתורה, תפילה, אהבת ישראל, אהבת ה'…

    וכמו כן זה בניגון, אנחנו לא רוצים שהטבע והמידות של גויים יכנסו לנו,

    מי שנמצא ברכבת או מטוס ולידו יושב גוי, אל לו לשוחח איתו, אי אפשר שלא יהיה סריטה בנפש ליהודי מזה, (ומי שחושב שאצלו זה לא כך, צריך פי שנים להיזהר), אני לא מדבר על נימוס וכו' אבל לתפוס איתו שיחה ולהתחבר אליו זה ממש לשים את עצמו בסכנה רוחנית,

    מאידך, לשוחח עם יהודי שני, לקרוא סיפורי צדיקים, לשמוע ולשיר שירים יהודים, זה עושה משהו חיזוק גדול בעבודת ה'!

    לא לחינם היו הלוים שרים בבית המקדש.. (יה"ר שיחזור במהרה!)

    יש להאריך, עיין בספרים העוסקים בזה (היכל נגינה, לנגן בהיכלו, ועוד).