דינו של הנולד מרווקה

השלום והברכה לרב, האם אישה שנכנסה להיריון לפני החתונה, והתחתנה עם מי שהכניסה לאחר כמה חודשים, האם הוולד ייחשב לממזר? היכן זה מופיע בהלכה? תודה

תשובה:

שלום רב.

אשה רווקה שנכנסה להריון. דינו של הילד הוא 'שתוקי', כלומר מדרבנן אסור לו להנשא כמו ממזר. עד שהאמא תאמר ממי הילד, לאחר שהאמא תגש לביה"ד ותעשה הכרת אבהות, כלומר, תצהיר ממי הילד. הילד כשר לחלוטין. למעשה, גם אם האמא לא תאמר ממי הילד, ניתן לסמוך על רוב כשרים (תרי רובי). וכן הילד הוא כשר לקהל ללא כל פיקפוק.

בהצלחה

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' כו. בעניין תרי רובי ראה כתובות יד-טו, ושו"ע אבה"ע סוף סי' ו'.