תביעת שכנים שאינם משלמים וועד בית

אנו משמשים מתנדבים כועד הכניסה. רישומי הכנסות והוצאות נרשמים במחשב הבית ומתועדים ברישומים מתוייקים.
שני שכנים (דתיים) לא משלמים, לא מוכנים לבדוק את המסמכים, חושדים ומפיצים עלינו לשון הרע.
לצערי כשאני מקפידה על מישהו קורה לו בזמן קצר אסון. שתקתי להם שנים אך כעת הגיעו מים עד נפש.
ברצוני לתבוע אותם לדין תורה לפני שישלמו מחיר אחר מכסף. למותר לציין ברשותי עו"ד שאוכל לתבוע אותם באזרחי לי לא יעלה שקל והם יעשו חילול ה' חס וחלילה.
למי עלינו לפנות? כיצד פותחים בהליכים?
אנא עזרו לי

תשובה:

אינני יודע איפה מקום מגורייך, אני מציע לבדוק באתר דין תורה כאן.

במקרה זה עדיף לתבוע בבית דין מאשר בבית משפט אזרחי. לפי החוק אין אפשרות לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות, האפשרות היחידה היא אצל מפקח בתים משותפים, האגרה היא בסביבות 700 ש"ח ולא תקבלי אותם בחזרה אם הדיירים יסכימו לשלם לפני הדיון. בבית דין האגרה היא בדרך כלל 100-200 שקלים.