קניית מיצים טבעיים בחו"ל ללא הכשר

בסד
מחילה התכוונתי בחו"ל!
) מוצרי טבע מחנוית טבע כגון שוקולד טבעי לחלוטין בתוספת שקדים, שהכל בהם טבעי ללא חלב וללא גלוטן מותר? וכן שתיית מיץ טבעי מחנות שמוכרת רק מיץ בבלנדר מפירות טריים בלבד?
בהרחבה
תודה

תשובה:

איסור ערלה נוהג בפירות הן בארץ הן בחו"ל, אולם תרומות ומעשרות אינם נוהגים אלא בפירות ארץ ישראל. ספק ערלה בחו"ל מותר ובארץ ישראל אסור, לכן אין מניעה לכאורה לקנות פירות וכדומה בחו"ל וא"צ לחשוש שמא הם ערלה, אך כדאי לוודא שאינם פירות ארץ ישראל, שכן במקומות מסויימים בעולם מייבאים פירות מארץ ישראל.

מקורות:

ראה רמב"ם הל' מאכלות אסורות פרק י הל' ט – יא. איסור זה בארץ ישראל הוא מפורש בפסוק, ואילו בחו"ל הוא הלכה למשה מסיני. אך, גם שם האיסור הוא מדאורייתא אלא שלא אסרו שם ספק ערלה.