כשרות אודם

שלום לכבוד הרב!

אני שואלת בענין כשרות אודם.
אני מצטטת 2 תשובות שענית לשאלות בנוגע לאודמים ,לדעתי הענייה ביותר יש שינוי . רציתי לדעת מה הדין לגבי כשרות אודמים ושפתונים בימות השנה ולאו דווקא בפסח. בנוסף אשמח לדעת איך לנהוג כאשר מתאפרים אצל מאפרת מקצועית. תודה לרב

" אודם
מתוך: כשרות » הכשרים וועדי כשרות פורסם בט' באדר התשס"ב

שלום רב,
האם יש צורך בהכשר לשפתונים / אודמים למיניהם ?

התשובה:
מאת: הרב יוסף זריצקי

לדעתי באודמים צריכים כשרות, בדקתי לאחרונה מספר אודמים ובחלקם היה גליצרין מהחי,
לחברת " ג'ד " יש כשרות לפסח ולכל ימות השנה. ואין בזה שום מוצר מהחי.
בברכת כהנים באהבה. "

"

כשרות שפתונים
כ"ח ניסן ה'תשע"ג
הרב יוסף זריצקי
השאלה:

האם צריך הכשר בשפתון? (שקוף או עם צבע?)

תשובה:

שלום רב.

אין צורך בכשרות לשפתונים.

הרב יוסף זריצקי"

תשובה:

בתחילה השבתי לאודמים. בשניה השבתי לשפתונים. לשפתיים יבשות. ולא לאודמים