בדיקת כרוב מתולעים

האם ניתן לקנות כרוב לבן שלם, לא של חסלט
ולבודקו באופן עצמאי?
אם כן, איך בודקים.
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

אפשר לקנות. מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות ונשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק.

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שלום לרב,

    אם הכרוב הלבן והאדום חתוך לחתיכות קטנות יחסית (מספר ס"מ) האם אפשר להשרות הכל במי סבון ואח"כ לשטוף בקבוצות תחת זרם מים חזק ? אם לא, האם קיים פתרון אחר ?

    תודה מראש.

  2. האם בכרוב שלם של כשרות מהודרת. חייבים להפריד את העלים, ואח"כ להשרות,
    או אפשר להפריד את העלים העליונים, לחתוך את הכרוב לחלקים, ולהשרות.

  3. כשרות מהודרת על החנות אינה רלוונטית לגבי התולעים, ואם מדובר על כרוב מגידול מיטוחד יש לנהוג לפי ההוראות על האריזה. ההמלצה שלי להפריד את העלים וכך אני נוהג בביתי.

  4. היום פתחתי כרוב בהכשר מהודר קילפתי 4 עלים ובעלה אחד מצאתי חרק , השרתי את שאר העלים במים וסבון ושטפתי חזק. באמצע הקיצוץ בסכין גילית על ידי תולעת.
    יש אפשרות למנוע את זה?
    מה עוד אפשר לעשות חוץ ממה שמפורט לעיל שהכרוב יהיה נקי מחרקים?

  5. בתקופה הזו של השנה הכי נגוע, ואכן חובה לעשות את ההשריות והרחיצות כמו שצריך, ואם מוצאים משהו נגוע יש לבדוק עוד יותר טוב.