מנהל נכסים שמקבל הטבות מספקים שהוא בוחר לקנות מהם

האם מנהל נכסים רשאי לקחת מספקים (כגון: חברות שטיחים, רהיטים, אלקטרוניקה וכד') תמורה על כך שהינו מזמין סחורה מהם.

תשובה:

אם הוא מעדיף ספק מסוים כדי לקבל את ההטבה, גם אם יש ספקים יותר זולים, או אם הוא נמנע משום כך מלברר מחירים ואלמלא ההטבה היה מברר, פשוט שאסור. כיון שהוא פועל לפי ניגוד אינטרסים.

גם אם בעל הנכסים אינו מפסיד כלום מכך שהוא מקבל הטבה, ראוי לגלות עובדה זו לבעל הנכסים, משום שייתכן שהוא לא סומך עליו במקרה כזה.

לדעת חלק מהפוסקים על המנהל להעביר מחצית מההטבה שקיבל לבעלי הנכסים, משום שכספם גרם שהוא יקבל את ההטבה.

מקורות:

לגבי החלק האחרון של התשובה עיין ברמ"א חו"מ סי' קפג סעיף ו ובט"ז שם שחולק.