כמה לכתוב בכתובה?

שלום
כמה לכתוב בכתובה? מה נהוג לרשום בכתובה לאברך שמקבל מלגת קיום של 1500 ₪
שמצד אחד לא יהיה זילותא וקל בעיני לגרשה
ומצד שני שלא יהיה אסמכתא וחוסר גמירות דעת בסכום גדול?

ב. ב ל אב מה נרשום בכתובה? שלושים לחודש אב שהוא ר"ח אלול? או אין צורך.

בברכה

תשובה:

שלום רב.

א. אני לא יודע מה לייעץ בענין, חז"ל תיקנו מנה לאלמנה,ומאתים לבתולה, מן הסתם סכום זה מספיק כדי שלא יהיה קלה בעניו לגרשה. אבל בציבור הספרדי נוהגים לכתוב בכתובה יותר ממאתים. והעיקרון הוא שהסכום צריך להיות מצד אחד הגיוני, ומצד שני שלא יראה מדי זול עבור משפחת הכלה. כדאי מאד שהסכום יקבע תוך כדי הסכמה מלאה בין הצדדים ולבנות את הבית על אדני השלום.

ב. ניתן לכתוב ל' אב, או א' דר"ח אלול.

בהצלחה