שם משפחה של כהנים

בס"ד
שלום וברכה,
לאחרונה נודע למישהו מהמשפחה ששם משפחתו "אדלברג" וההורים שלו הגיעו מבילרוסיה,הוא חזר בתשובה לפני מס' שנים וההורים שלו לא שומרים תורה ומצוות וגרושים.נודע לו מרב כי השם הזה יכול להיות כהן.האם זה נכון?איך אפשר לדעת זאת?

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

לא ידוע לי על שם משפחה זו שהיתה של כהנים. יתכן שיש אדם או יותר עם שם שמפחה זה והם כהנים, אך בודאי שאין לזה השלכה לגבי אנשים אחרים שלא ידוע להם שהינם כהנים.

ככלל, במקרה כזה, שהאיש חזר בתשובה, וגדל במשפחה שאינה דתית כלל, לא פשוט בכלל לקבוע כהונה עפ"י שם משפחתו (ראה כאן בנושא)

הרבה הצלחה