אנא בכח ווידוי בקריאת שמע על המיטה

בנוסח ספרד יש לומר אנא בכח. אבל בסידור לא ברור לי מה להגיד מהנוסח הזה והלאה. רשום : יש להגיד את נוסח אנא בכח כולו ואח"כ את הנוסח של אותו היום ששלוש פעמים. תוכלו בבקשה לרשום לי מה הכוונה לכל הנוסח במלואו ומה לקרוא לאחר מכן שלוש פעמים?והאם נשים אומרות וידוי ?

תשובה:

שלום רב.

מנהג בני ספרד שאומרים אנא בכח ג' פעמים בזמן אמירת קריאת שמע שעל המיטה, אחר כך אומרים את הפסוק המתאים לכל יום שוב פעם, דהיינו הפסוק הראשון באנא בכח מתאים לליל יום א', הפסוק השני לליל ב' וכן הלאה.

וראי כאן שנשים אינם צריכות לומר וידוי, אך אם הם רוצות יכולות לאומרו.