איזה שם לכתוב בכתובה

לכבוד הרב שלום
כשנולדה בתי חמותי בחרה את השם של התינוקת
לחמותי קוראים רחל (רשל) היא כיוונה לשם רחל אבל קראנו לה שלי כעת עומדת להינשא איזה שם לכתוב בכתובה שלי לבד או שלי רחל ואם רוצים להוסיף רחל האם צריך בבית כנסת עם סעודה
תודה

תשובה:

שבוע טוב.

אני מבין שכולם קוראים לה שלי, למרות שכשהיא נולדה קראתם לה רחל. אם כך, מאחר שאין היום אנשים שקוראים לה רחל, הרי שמה שלי בלבד ורק שם זה יש לכתוב בכתובה.

אם אתם רוצים להוסיף לה שם רחל, העיקר הוא שיהיו אנשים שיקראו לה כך, כלומר, אם במשך שלושים יום יהיו אנשים שיקראו לה רחל, אז אפשר להוסיף שם זה לכתובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלתי אם רוצים להוסיף לה את השם רחל האבא לא זוכר בוודאות אם בעליה לתורה כשנולדה קרא לה את 2 השמות הוא חושב שכן מה עושים אם רוצים להוסיף את השם רחל צריך בבית כנסת עם סעודה או שרק לקרא לה שלי רחל וכך לכתוה בכתובה
    תודה רבה

  2. אין צורך לעשות סעודה בבית הכנסת. כל מה שצריך הוא שיהיו אנשים שיקראו לה גם רחל לפחות משך שלושים יום, אחרת, אין לכתוב שם זה בכתובה.