האם מותר לנגן בשלושת השבועות

האם מותר לנגן על האורגן בשלושת השבועות?

תשובה:

שלום רב.

לצורך שירה ושמחה אסור לנגן באורגן בשלושת השבועות, אך מי שלומד נגינה ויהיה לו הפסד מהפסקת הלימוד יכול להמשיך ללמוד עד שבוע שחל בו תשעה באב.

מקורות:

ביאור הלכה סי' תקנ"א ד"ה ממעטים, וציץ אליעזר חלק ט"ז סי' י"ט, וראה בשו"ת בצל החכמה חלק ו' סי' ס"א שכתב שלעשות חזרות בבית אסור מפני שאין בזה צורך, שאין מצוי שכחה בשלושה שבועות שמפסיקים את החזרות ע"ש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    רציתימלחדד את השאלה שנשאלה לעיל,
    האם מותר לנגן בשלושת השבועות לצורך אימון?
    כתבת שאם יש הפסד אז מותר אבל לא הבנתי את זה…ההפסד הוא שפפשוט חוסר האימון יכול לגרום לי להתחיל מהתחלה…
    אשמח לתגובה

  2. שלום,
    אני מנגנת גם כן באורגן ואני לא יודעת אם ההפסד יהיה משמעותי אבל אני לא מנגנת לשם שמחה וכו' כמובן האם מותר לי לנגן לצורך התרגול למרות שאני לא לומדת כעת (אני כן נהנת בנגינה)