מסיבת סוף שנה בתשעת הימים

אישתי עובדת כמטפלת במעון רוב העובדות במעון הן נשים דתיות או חרדיות , לפני מספר ימים נודע לי שקבעו את מסיבת הסיום של הילדים לתאריך יום שישי ה' אב , נכון כי מדובר במסיבת סוף שנה לילדים אך גם הוריי הילדים משתתפים במסיבה וכמו כן יהיו שירים שמחים ותמונות , כיבוד למסיבה וכו'
האם מצד הדין יש לדחות את המסיבה או שמא מכיוון שמדובר במסיבת ילדים (עם הורים) יש להקל ? שמעתי דעות לכאן ולכאן והייתי רוצה פסיקה ברורה עם הרחבה למי אכן מותר להשתתף ולמי לא.
בציפייה לגאולה

תשובה:

שלום רב.

יש לדחות את המסיבה למועד אחר, אין לערוך את המסיבה ביום זה אם ישמיעו במסיבה שירים מטייפ וההורים ישתתפו בה. אם ההורים לא משתתפים או שהילדים שרים רק בפה יש מקום להקל ולא לדחות את המסיבה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ראה כאן.