דין תורה בתשעת הימים

אע"פ שלא נזכר בכל הפוסקים איסור דין בימים אלו רק מר"ח ורק עם גוי משמע שעם יהודי אין בעיה.
אמנם האם יש ענין דלא מסמנא מילתא? ולא מצאתי איזה ספר בזמנינו שנגע בזה.
בתודה מראש
משה

תשובה:

שלום רב.

אכן דין זה נאמר רק לענין עשיית דין עם הגוי בתשעת הימים, שאז מזלו של הישראל גרע, אך אין שום בעיה לעשות דין עם ישראל אחר בימים אלו כיון שמזל שניהם שווה.

מקורות:

ראה בביאור הריטב"א והמהרש"א בתענית על הגמרא בדף כט,ב בה נאמר דין זה, ולמדו חז"ל שבימים אלו מזל הישראל גרוע ולכן לא כדאי לדון עם הגוי בדין בימים בהם מזל הישראל גרוע ממזלם, אך ישראל בישראל שמזל שניהם שווה אין שום מקור וטעם לאסור בימים אלו.