עד מתי אפשר לקרוא קריאת שמע של ערבית

מה כתוב על אדם שקורא קריאת שמע של ערבית לאחר חצות לילה?

תשובה:

שבוע טוב.

חכמים גזרו שלא לקרוא קריאת שמע אחרי חצות הלילה (כמופיע בלוחות השנה) כדי להרחיק את האדם מן העבירה, ואדם שמאחר את קריאת שמע עובר על דברי חכמים, אך בדיעבד אדם שלא קרא לפני חצות יקרא אחרי חצות כדי לצאת ידי חובת קריאת שמע דאורייתא.

מקורות:

ברכות ב,א שו"ע סי' רל"ה סעיף ג' ומשנה ברורה שם ס"ק כ"ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עדיין לא ברור ולא מבואר בתשובה עד מתי אפשר לקרות קריאת שמע של ערב ! כוונתי היא האם זמנה נמשך עד עלות השחר או עד הנץ חמה ?