הטמנה על פלטה חשמלית

שלום וברכה
אני מכסה את הפלטה שלי מלפני שבת בכיסוי מיוחד שמכנסה את כל הפלטה. האם יש בכך בעיה? אם לא, כשאני לוקח מאכלים מהפלטה מותר לי להחזיר את הכיסוי?

תודה

תשובה:

שלום רב.

אפשר להניח כלי על כל הסירים שעל הפלטה כל עוד אין הכיסוי נוגע בסירים, ויש ביניהם הפסק אויר ניכר. גם אם כיסוי זה נפל בשבת מותר להחזירו כיון שכל שיש הפסק אויר אינו נחשב הטמנה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רנ"ז סעיף ח' ובארחות שבת פרק ב' סעיף פד כתב שצריך להיות הפסק אויר ניכר.