כתובה חדשה לאחר שינוי השם

שלום וברכה!
האם אדם ששינה את שמו כמה שנים לאחר הנישואין צריך לכתוב כתובה חדשה עם השם החדש?
תודה!

תשובה:

שבוע טוב.

לא. אין צורך לשנות את הכתובה כלל, שהרי בשעה שנכתבה השמות היו אמתיים. לכן גם אם השם השתנה ודאי הכתובה אינה נפסלת. וידוע לי כי כן גם מורה הגר"ח קניבסקי שליט"א למי שמשנה את שמו. וכן כתב בשו"ת שבט הלוי (ח"ח סי' רפו אות ג), וידוע כי כן הורה הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

יש פוסקים שכתבו כי בקרה שנשתקע השם, זאת אומרת שכבר לא מכירים כלל את השם המקורי, צריכים לכתוב כתובה חדשה, כן כתב בשו"ת מנחת יצחק (ח"ז סי' קיז) בשם אהלי שם לבעל הקיצור שו"ע כלל ב' אות כג, אלא שסיים: "ומה שאינם נזהרים בזה, אפשר ללמד זכות, דל"ה כמו בלא כתובה, דאפשר להביא עדים, שהיה שמה מקדמת דנא בשעת כתיבת הכתובה". וניתן הוסיף, כי כיום שאין כל בעיה להוכיח שבעבר קראו לה בשם המקורי הכתוב בכתובה ע"י אישור ממשרד הפנים שכך היה שמה, א"כ בודאי שאינה חוששת מגביית כתובתה.

גם אם בכל זאת יש כוונה לכתוב כתובה חדשה, אין לעשות כן רק לאחר שכבר נקרא בפי כל בשם החדש, אחרת הכתובה החדשה אינה תקיפה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב, אתם מפרסמים כאן שתי שאלות לגבי שינוי שם לאחר הנישואים והאם לשנות כתובה. ופרסמתם שתי תשובות מנוגדות ונחרצות. האחת לא והשנייה כן. האם תוכלו לתת תשובה מוסמכת המון תודות