טוסטר שנמצא בו חרק שרוף

השתמשתי בצנימר (טוסטר) ללחם, ובעת שהוצאתי הפרוסה, ראיתי בתחתית הצנימר (בפנים), חרק, שמן הסתם התבשל בחום הטוסטר.
שאלתי היא: מה דינו של הצנימר?, האם החרק הטריף את הכלי?,
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

החרק אינו מטריף את הכלי, יש להסיר את שאריות החרק וניתן להמשיך להשתמש בטוסטר כרגיל.

מקורות:

בשולחן ערוך יו"ד סי' פ"ד סעיף י"ז וברמ"א סי' קנ"ה סעיף ג' מבואר ששרץ שרוף מותר אף באכילה במקום חולי, אמנם כיון שלפעמים אינו שרוף לגמרי אלא רק חרוך יש להסיר את שאריות החרק, וניתן להמשיך להשתמש בטוסטר כרגיל. ועי' בחכמת אדם לח,יט שהביא מקרים שבהם ניתן להכניס מאכלים לתנור כשיש בהם חשש נגיעות כדי להתירם באכילה, אולם בדרכ"ת סי' פ"ד ס"ק ק"כ כתב שיש המחמירים שלא לסמוך על חום התנור.