חובת שמירה על הנחיות פיקוד העורף וחוקי התנועה

שלום,

בהמשך לשאלה "חובת ירידה למקלט בזמן אזעקה", האם החובה באה על כל הנחיות פיקוד העורף ?
מה לגבי חוקי תנועה לכלי רכב והולכי רגל ?

בברכה.

תשובה:

שלום רב.

חובה לשמוע לכל הנחיות פיקוד העורף, כולם מצילים חיים ויש בקיומם משום 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'. גם חוקי התנועה חובה לשומרם מדין זה. המומחים שהם מחזיקים הם מומחים הדואגים להצלחת חיי אדם, וכבר אמרו חז"ל 'חמירא סכנתא מאיסורא', וכתב הרמ"א ביו"ד סי' קט"ז סעיף ה' שיותר יש להחמיר בספק סכנה מספק איסור, ויש הסוברים שחוקים אלו מחייבים גם מדין 'דינא דמלכותא דינא' או מדין תקנות הציבור המבואר בכמה מקומות שהם מחייבים את כלל הציבור.