התחיל לימודים במכללה והתחייב לשלם הכל גם אם יעזוב

שלום, נרשמתי ללימודי חול במכללה מסוימת. המסלול עצמו היה אמור להיות כשנתיים, והייתי בשנה הראשונה אמור לשלם 2000 ש"ח.
החתימו אותי על חוזה שאם אני עוזב אני יצטרך לשלם את הסכום בכל מקרה. האמת הטעות שלי היתה שחתמתי בלי לבדוק, אבל במחשבה שנייה גם ככה הייתי חותם כי רציתי ללמוד את זה.
לאחר שלושה חודשים החלטתי לעזוב, כי לא אהבתי את המקצוע, וגם רציתי להיכנס לישיבה בעיקר זאת היתה הסיבה.

אבל הם עדיין רוצים 2000 שקל האם אני מחויב לתת להם?

תשובה:

אתה חייב לשלם 2000 ש"ח.

מקורות:

כל תנאי שבממון קיים. אין בהתניה זו גוזמא ובעיה של אסמכתא. אדרבה גם עיקר הדין הוא כן, עיין שו"ע חו"מ סוף סי' שלד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקבל עלי את הדין.אבל השאלה אם הדין מתקיים גם במקרה כזה שחתמתי בלא ידיעה שאני מתחייב על 2000 ש"ח זאת אומרת שלא בדקתי את הטופס, או שזה כבר בעיה שלי?

  2. אדם החותם על מסמך מבלי לקרוא, מתחייב בכל הכתוב בה. (מקורות: שו"ע חו"מ סי' מה סעיף ג וסי' סא סעיף יג)