נגיעות באננס, בענבים, וקילוף תפוחים מרוססים בחומר הברקה

שאלות כשרות:
1. ידוע לי שיש בעית כשרות בדונג שעל התפוחים מחו״ל, כשאני קונה תפוחים בסופר אני לא יודעת אם הם מהארץ או מחו״ל, בכל מקרה האם מספיק לשטוף במים וסבון?
2. האם יש חשש תולעים ונגיעות כלשהי באננס?
3. פעמים רבות ישנן נקודות שחורות על ענבים, כמו שמישהו פיזר פלפל שחור. הנ״ל דבוקות על הענבים ולא יוצאים בשטיפתם במי סבון. האם מותר לאכול?

תשובה:

שלום רב.

1. בכשרויות מהודרות, אין חשש בתפוחים כלל, אך בכשרות רגילה יש תפוחים שעליהם רוסס חומר שיש בו חשש איסור, ולכן ראוי לקלפם.

2. פרי משומר בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה. פרי טרי, בפנים הוא בדרך כלל נקי ואין בו חששות, ומבחוץ לעתים קרובות מצויים נגיעות על קליפת הפרי ואם מקלפים אותו אין בכך בעיה.

3. נקודות זעירות שחורות או חומות המפוזרות על קליפת הענבים מבחוץ אינם סימן לנגיעות ומותר לאוכלם.

מקורות:

ספר בדיקת המזון כהלכה של הרב משה ויא.