הסתכלות בפני הנפטר על ידי בני משפחתו

שלום וברכה

כשנמצאים בבית הטהרה לנפטרים, לפעמים, בני המשפחה מבקשים, לראות את פני המת.

האם יש לאפשר להם?

והאם יש הבדל לפני הטהרה ולאחריה?

תשובה:

שלום וברכה.

אין להסתכל בפניו של מת כי זה קשה לשכחה, אך בראיה בעלמא מותר.

עם זאת על פי הפוסקים והמקובלים יש ענין גדול שבניו של הנפטר או שאר קרוביו יעצמו את עיניו ויתנו עליהם עפר, אך בהרבה חברות קדישא המנהג שהם עצמם עושים זאת.

מקורות:

שהסתכלות בפני נפטר קשה לשכחה מבואר בגמרא הוריות יג,ב, ובמרומי שדה שם שבהסתכלות בעלמא מותר.

המנהג שבני המשפחה נותנים העפר בעיניים מקורות בשו"ת תשובה מאהבה ח"ג סימן ת"י וראה בגשר החיים עמוד ק"ד.