נישואין בראש חודש אייר

שלום רב
ראשית אציין כי אני ובן זוגי אשכנזים.
למיטב הבנתי (וממידע שנמסר לי מרבנויות שונות בארץ) – ניתן להתחתן, לקיים חופה, ב-א' באייר עד השקיעה (השנה- 11.4.2013, יום חמישי).
האם ישנן הקלות או מנהגים שניתן לקיים אחרי השקיעה?
האם מותר להמשיך את חגיגות הנישואין לאחר השקיעה?
תודה מראש.

תשובה:

לכתחלה אין להנשא ביום זה גם לאשכנזים, כיון שלדעת הרבה פוסקים מיום א' דראש חודש (ל' ניסן) יש להקפיד על כל הדינים כדי שימלאו ל"ג ימים שלמים. אך במקום הצורך ניתן להנשא ביום זה לפני השקיעה, ובמקרה זה אפשר להמשיך את השמחה לאחר השקיעה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תצ"ג סעיף ג' ומשנה ברורה שם.