אם יש דין לנשמה ביום

ידוע שלנשמה בזמן השינה בלילה,נערך דין על כל מה שהיא עשתה.
האם גם ביום נעשה לה דין בשמיים בזמן השינה?

אם יש מישהו שישן רק ביום,ובלילה לומד תורה עד הבוקר? האם נשמתו עוברת דין על אותו היום? שמעתי רב שאומר שלנשמה לא נערך דין ביום. אשמח לדעת.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

הפוסקים נחלקו אם אומרים 'אלוקי נשמה' ו'מודה אני' כשקמים משינת קבע ביום, וטעם מחלוקתם היא האם הנשמה עולה גם ביום או רק בלילה, ולמעשה המנהג הוא שלא לומר לאחר שינה ביום, אך להפוסקים שיש לומר גם לאחר שינה ביום משמע שהנשמה עולה לשמים גם ביום ויתכן שגם נעשה לה דין בזמן זה.

שבת שלום.

מקורות:

בביאור הלכה סי' נ"ב הביא את הפוסקים בענין זה באריכות.