אדם שלא הספיק להדליק בצאת הכוכבים האם יש ענין שיזדרז וידליק

שלום וברכה.
אדם שלא הספיק להדליק בצאת הכוכבים האם יש ענין להזדרז להדליק כמה שיותר סמוך או כיוון שעבר הזמן של הלכתחילה לא משנה מתי ידליק בהמשך הלילה??

תשובה

שלום רב!

גם מי שלא הספיק להדליק בצאת הכוכבים, צריך להזדרז ולהדליק כה שיותר מוקדם.

נימוק

כידוע זמן הדלקת נרות נקבע עד שתכלה רגל מהשוק, ומכיון שבזמן חז"ל הזמן היה חצי שעה אחרי צאת הכוכבים, ויש אומרים שהיום שלא שייך טעם זה שהרי לא כלה רגל מהשוק עד כמה שעות אחר כך, [דבר זה תלוי במקום המגורים יש מקומות שאנשים חוזרים מהעבודה רק בתשע בערב, ויש מקומות שיותר מאוחר, ובכל מקום כמה שהשעה יותר מאוחרת יש פחות סכוי שזה בכלל הזמן שעדיין לא כלתה הרגל מהשוק ולכן יש להזדרז ולהדליק מוקדם ככל שאפשר.

ובאמת שגם בלי הטעם הנ"ל יש מצווה להדליק כמה שיותר מוקדם ולהזדרז במצווה, שהרי זריזין מקדימים למצוות, ודי לו במה שכבר עיקר את הזמן הראוי לכתחילה.

כמובן שצריך לדעת שיש אומרים שצריך להדליק דוקא בחצי שעה שלאחר צאת הכוכבים, ולכתחילה וודאי שראוי לצאת ידי כל הדעות ולהדליק בזמן שיוצאים ידי חובה לכל הדעות.