סידור חוברות (תהילים המחולק) ע"פ סדר כרונולוגי בשבת

האם מותר לסדר בשבת חוברות של תהילים מחולק, על מנת שיוכלו אנשים אח"כ למצוא בקלות את החוברת שהם צריכים, והאם מותר לברור ולהוציא את החוברת שרוצים לקרוא ממנו.

תשובה:
*מי שיש לו הרבה חוברות שמעורבים ואינם לפי הסדר, אסור לסדר בשבת משום איסור בורר. אמנם מותר לברור אוכל מתוך פסולת, כשבורר אותם לצורך שימוש לאלתר (שימוש מיידי), ולכן אפשר לסדר את החוברות בזמן הסמוך לשעה שהציבור מגיע לקרוא את התהילים, כדי שכל אחד יוכל להוציא את החוברת שהוא צריך לקרוא בה.
*מותר לכל אחד לבחור את החוברת שהוא צריך בשעה שהוא בא לקרוא בה, מכיון שהוא בורר את זה לצורך שימוש מיידי וכנ"ל.
מקורות
עיין במשנה ברורה בתחילת סימן שי"ט שהביא כמה תנאים שצריך שמותר על ידם לברור אוכל מתוך פסולת בשבת, ואחד מהם הוא התנאי הנ"ל שהוא בורר לצורך שימוש מיידי.