קרי על בגדים

ראשית מחילה מכבודכם.
אם ראיתי קרי ביום שבת בזמן נמנום תוך שאני לבוש בבגדי שבת וציצית, מה דין הבגדים?
האם הם אינם ראויים ללבישה יותר?

תשובה:

בגד שיש עליו קרי לכתחילה יש להורידו ולכבסו, ולאחר מכן אפשר ללובשו שנית ללא כל חשש.

כאשר הדבר קורה בשבת, ואין בגד אחר להחלפה, יאפשר להמשיך ללובשו.

אולם מיד לאחר שאפשר להחליף לכתחילה יש להחליף, כיון שלכתחילה אין לומר במצב כזה ברכות ותפילה.

מקורות:

חיי אדם (ח"א כלל ג סכ"ז) משנה ברורה (סי' עו ס"ק טו), וכל שכן אם זה מחמת ראית קרי, שאין ללבוש בגד זה בשעת תפילהשזה נחשב כ"מזכרת עוון".