נטילת כדורי שינה בשבת

שאלה:
האם מותר לקחת כדורי שינה בשבת כדי שאני יוכל לישון?
תודה רבה
תשובה:
אם הכדור שינה ניטל משום חשש שתוכל לבוא למצב נפשי המקשה על סביבתך, הנך רשאי ליטלה בשבת כדי לישון, אולם אם נטילתה הוא רק כדי לעזור לישון יותר טוב, ראוי להמנע מליטלה, ואין חילוק אם הנך רגיל כבר לקחת את הכדור.
מקורות:
שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' כא, וסי' לה, שו"ת אז נדברו ח"א סי' ל, שו"ת ציץ אליעזר חי"ד סי' טו פט"ו אות יג ואילך, כתבו לאסור אלא א"כ במקום חשש חולי, אולם מאחר וד' הקצות השלחן (הובא בא"נ וצי"א שם) להקל כתבנו שראוי להמנע מליטלה.