שאלה:
שלום לרב. אשתי מעוניינת לטחון בשר קר במיקסר.
רציתי לשאול מה יהיה דינם של מאכלים פרווה (חריפים ולא חריפים) שיטחנו במיקסר זה לאחר 24 שעות או לפני כן (האם ניתן יהיה לאכלם עם חלב?)
מה יהיה דינו של המיקסר (פרווה/ בשרי?)
תודה רבה.
תשובה:
סכין שמייחדים אותו לשימוש בשרי אפילו קר, יש להשאירו כבשרי, אולם אם מנקים אותו היטב עם חומרי ניקוי וסקוצ', אפשר לטחון בו דברים כדי להשתמש בהם למאכלי פרוה בלבד.
לאחר הניקוי היטב, אף אם חתכו בו דברים חריפים, נשארים פרוה.
מקורות:
שו"ע יו"ד סי' פט ס"ד, וסי' צו ס"ה, ובנושאי כלים שם.