אי הבנה בין המעביד לעובד גרם שנעשתה עבודה מיותרת

שלום כבוד הדיינים העברתי חומר לקלדנית להצעת מחיר והיא אמרה לי שיקח לה המון זמן לכן העברתי את זה למשהו אחר שעשה לי את זה בזריזות ובזול ולאותה קלדנית שלחתי קובץ אחר קטן, לתדהמתי היום היא שולחת לי קבצים מוכנים מהקבצים הראשונים לטענתה עבדה ע"ז שעות מרובות ואילו לי עצמי אין מה לעשות בקבצים האלו שכבר מוכנים מזמן לטענת הקלדנית נראה לה שאמרתי לה להזדרז כמה שיותר והיא חשבה שהתכוונתי לקבצים הראשונים ששלחתי ואני לא זוכר שאמרתי לה כזה דבר ואם כן אמרתי התכוונתי לאותו קובץ קטן,
אני יודה לדיינים שיורו לי כמה עלי לשלם.

תשובה:

מצד הדין אינך חייב לשלם כלום (רק על הקובץ הקטן, אם הקלידה אותו), מאחר ולא אמרת לה מפורשות להקליד אותן. אבל מן הראוי להתפשר ולשלם חלק לפנים משורת הדין, גם ייתכן שדבריך נשמעו שיש להקליד את הקבצים הראשונים, ואף שלא התכוונת לכך, אבל לא נזהרת מספיק בדבריך וגרמת לה הפסד.