חיוב אשה בחזרת הש"ץ ועניית אמן על החזן במקום עבודה

אשה שעובדת במשרד וכדו' והגברים מתפללים מנחה שם, מה עליה לעשות? האם היא חייבת לענות אמן על כל הברכות, והאם היא חייבת לעמוד בזמן קדושה וקדיש, ולהפסיק מלעבוד בזמן חזרת הש"ץ?

תשובה:

אפילו אם היא מתפללת עמהם , אינה חייבת להפסיק בעבודה בחזרת הש"ץ שעיקר חובתה הוא התפילה, וחזרת הש"ץ היא מדין "ציבור" , אך כמובן שעליה לענות אמן על הברכות ולעמוד בקדושה ולענות עמהם, אך בזמן קדיש אין חיוב לעמוד [אף לא לגבר].