מתי מפסיקים קדיש?

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב , מו"ר אבי ז"ל נפטר בכ"ה ניסן תשע"ט . מתי אני צריך להפסיק אמירת קדיש ב 11 חודש ולכמה זמן ? ומה בנוגע לעליה לקבר ב 12 חודש שיוצא בניסן ? השנה הראשונה וכל שנה ושנה בעתיד ? בברכת חודש טוב ומבורך

תשובה:

שלום וברכה

מפסיקים בכ"ה באדר [למנהג בני אשכנז מפסיקים לגמרי עד יום היארצייט ולמנהג הספרדים מפסיקים שבוע ומתחילים שוב], מנהג ארץ ישראל לעלות לקברים בחודש ניסן, אבל יש מיהודי צפון אפריקה שנהגו להמנע מכך, ואם יש לכם מנהג כזה תדחו זאת לב' באייר, אם אין לכם מנהג בענין אתם רשאים לנהוג כמנהג הנפוץ בארץ ישראל שעולים לקברים בחודש ניסן.

בשורות טובות.