האם אומרים לעילוי נשמת גם לאחר השנה?

שאלה:

שלום רב. האם מותר להגיד "לעילוי נשמת…." נפטר מסוים מהמשפחה שנפטר לפני שנים רבות? או שזה כבר גורם צער לנשמה? סבא שלי נפטר לפני 5 שנים + ואמרתי פרק תהילים לעילוי נשמתו, השאלה אם אומרים רק שנה ראשונה או אפשר מתי שרוצים

תשובה:

להיפך! החסד הכי גדול עם נפטרים שעושים דברים לעילוי נשמתם, וזה לא משנה כמה שנים עברו מאז הפטירה. שמעתי פעם מהגרש"ז אויערבך שהוא אמר שארבעים שנה אחרי פטירת אביו עוד הוא שולחן לו מתנות, נותן צדקה לעילוי נשמתו וכדומה.

תזכי לעשות!

הצטרף לדיון

תגובה 1