עלייה לקבר בסיום השנה בשנה מעוברת

שאלה:

אמי נפטרה ב כ'ד שבט מתי מצינים שנה למותה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהשנה החולפת היתה שנה מעוברת ובה שני חודשי אדר, למנהג בני ספרד עיקר העלייה לקבר היא ב12 חודש, כלומר בכ"ד טבת ויש אומרים כ"ג טבת כדי להגיע עוד בזמן שהנשמה שם יותר שהוא בתוך ה12 חודש, ואם אפשר לעלות שוב ב13 חודש כדאי לעשות כן, ויש מבני אשכנז שרואים בעלייה של ה13 חודש שהוא תאריך הפטירה את העלייה העיקרית.

מקורות:

ראה רב פעלים ח"ד סי' מא על מנהג הספרדים, וראה קיצור דברי סופרים על מנהג בני אשכנז.