שטרי הדיוטות

שאלה:

ערב טוב. אודה לכם עם תסבירו לי עניין שאני מתקשה בו כבר כמה ימים ולא מצאתי מי שמדבר בעניין. המחבר באו"ח סימן ש"ז סעיף יב' כותב זימן אורחים והכין להם מיני מגדים וכתב בכתב כמה זימן וכמה מגדים הכין להם, אסור לקרותו בשבת… והוא ממשנה בשבת קמח: והמשנה ברורה כתב שבסעודה של מצוה מותר לקרוא משום דהוי חפצי שמים. ונתקשתי מדוע לא הוי חפצי שמים מצד מצוות הכנסת אורחים, או מצד לא תונו איש את עמיתו שהרי מסתבר שמטרת הרשימה היא כדי לכבד ולתת לכל אורח כפי כבודו. אודה לכם אם תוכלו להאיר את עיני בנקודה זו או לכל הפחות תפנו אותי למ"מ לצורך הבנת העניין, בברכה מרובה

תשובה:

שאלה מענינת, כנראה שהמצוות שאתה מציין הן יותר עקיפות… זה לא משהו מהותי בגוף הסעודה, אלא אפשרות שאם יטעה אולי מישהו יפגע… זה לא משהו במהות הדבר וממילא הפעולה אינה נחשבת חפצי שמים אף שיכול להתגלגל ממנה ענין כזה..

חנוכה שמח.