איך נמנעים ממוזיקה בשנת אבל?

שאלה:

מה אנחנו אמורים לעשות בשנת אבל כאשר בכל מקום אליו הולכים וכן בטלפון כשנמצאים בהמתנה לנציג שרות וכו' הכל מלא סביבינו במוזיקה? מעטים יכולים להתעלם מכך לחלוטין.

תשובה:

המוזיקה שנאסרה זה מוזיקה של הנאה, לא צלצול טלפון ולא המתנה לנציג, זה מותר בהחלט. כמו כן מוזיקה שבאה מחוץ לבית לא מחייבת אותך לאטום חלונות, לא ניתן לאסור עליך שהייה בביתך… רק אסור לך להפעיל מוזיקה או ללכת למקום של מוזיקה כמו הופעה או חתונה וכדומה.