עליית שלישי לכהן בימי חול

שאלה:

שלום הרב, האם מותר לכהן לעלות לתורה עליית שלישי בימי חול? כגון בבר מצווה במשפחת כהנים ורוצים לכבד יותר מכהן אחד בעלייה. האם יש הבדל בין מנהג יוצאי אשכנז לעומת עדות המזרח? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בני אשכנז ודאי אוסרים זאת מכל וכל כמבואר ברמ"א בסי' קלה, לגבי בני ספרד, בשעת הדחק הקלו בזה כאשר מעלים ישראל ביניהם ומכריזים "אע"פ שהוא כהן", אבל לא לוי, לכן בימי החול אין לעשות זאת אפילו בדוחק גדול מאוד, אלא רק בשבת שיש מספיק קרואים כדי שיעלה גם ישראל ביניהם, כלומר לעליית רביעי וכדומה.

מקורות:

ראה ילקוט יוסף סי' קלה סדר העולים אות כח. ובקיצוש"ע סי' קמד.