בקשת היתר לפנות לבית משפט לתביעות קטנות

שאלה:

שלום כבוד הרב. שאלתי לפני כמה חודשים, האם מותר לי לפנות לבית משפט בכדי להוציא דייר שגר בדירתי ולא משלם תקופה ארוכה וגורם לנזקים, ולא מגיע להתדיין בבית דין? ותשובתכם הייתה, שאפשר להודיע לו שאני מתחיל בהליך משפטי, ואם יירצה אני אשמח להתדיין בבית דין. כעת רציתי לשאול, הצלחתי להוציאו מביתי, אך עדיין הנ"ל חייב לי עשרות אלפי שקלים, האם גם כעת אני יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, או שכל ההיתר היה רק בזמן שהנזק הלך ותפח, ולא כעת כשהנזק עומד. חשוב לי לציין שהנ"ל לא עונה לי לטלפונים, לא נענה להפצרותיי להגיע לדין תורה ללא שום טענה מצידו, איני מבקש להוציא ממנו יותר משחייב לי על פי דין תורה.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש לך תביעה מונית יש לעשות בבית דין רבני בלבד, אסור לפנות לערכאות – מרים יד בתורת משה ח"ו.

אתה כתובע לא אמור להביא אותו לבית דין, בית דין שולח לו הזמנות לדיון – אחרי שתפתח תיק בבית דין. ואם הלה יסרב להופיע בבית דין תקבל היתר מבית הדין לתבוע בערכאות.

בבית דין הלה יחויב לפי ההלכה, ולא מעבר להלכה.

בהצלחה.