תביעה ייצוגית על עיכוב טיסה

שאלה:

רציתי לברר בקשר לעיכוב גדול בטיסה. מדובר בטיסת צ'רטר שהחברות. נסיעות וטיסה מחויבות פחות לזמנים. הוגשה תביעה ייצוגי על ידי חלק גדול מהנוסעים. האם יש בזה איסור ערכאות. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

תביעה ייצוגית, לא ניתן לתבוע בבית דין – אין לבית דין סמכות לדון כאשר הצדדים לא מופעים בבית דין. ולכן אם יש לתביעה בסיס הלכתי מותר לתבוע בבית דין. אבל אם אין בסיס הלכתי לתביעה אסור לתבוע בבית דין. בנוסף, אם החברה מספקת שירות גרוע לציבור, כגון אי עמידה בזמנים, ניתן לתבוע על כך, מאחר והחברה התחייבה על פיצוי במקרה של אי עמידה בזמנים, או מתן שרות קלוקל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה