מה לומדים מפרשת השבוע?

שאלה:

מעניין מאוד תודה . רציתי לשאול ,אחרי שהקשבתי לרב ,הטוען כי אם אלמד את פרשת השבוע שלי אדע מהו התיקון שלי? מכאן גם עלתה בי שוב הבעיה עם בני ,שלא עשה בר מיצווה ,והוא בן 17 ,אנחנו גרים בניוזילנד ואני מגדלת את הילדים לבד.תאריל לידו של בן הוא יד מרחשון התשסג האם יש גם לי אפשרות כאשה ללמוד את הפרשה שלי ? נולדתי ביט בטבת. בברכת יום טוב ושבת שלום זהבית

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה כוונתו, אני עכ"פ לומד כל שבוע את פרשת השבוע ואינני יודע ללמוד משם מה התיקון שלי, אבל אני בהחלט יודע שהיעוד שלי סובב סביב לימוד התורה ושמירת ההלכה כראוי, כך שזה לא חסר לי… ואני מאמין שגם את תוכלי להסתפק בהדרכת התורה גם בלי למצוא רמז בפרשיות השבוע.

בכל מקרה לימוד פרשיות התורה הוא דבר עצום המלמד אותנו את רצון התורה, ומחבר אותנו לקב"ה, והייתי מציע לשניכם ללמוד בכל שבוע את פרשת אותה שבוע ובכך להחכים ולהרחיב את הידע וההבנה ברצון ה' יתברך.

השבת אני לומדים את פרשת נח שהיא באמת פרשה מדהימה ומסעירה שמלמדת אותנו הרבה מאוד על האמונה בה' ובהשגחתו, על חשיבתו של בורא העולם על כל פרט ודאגה לקיומו של כל יצור חי עלי אדמות, ועל תכלית העולם בכלל, שלולי קיום התורה והמצוות אין לעולם כולו משמעות והוא אפילו מיותר…

שבת שלום.