ציון ה30 לאבא.

שאלה:

אבי נקבר בד' באב השנה. אני חזרתי בתשובה ומשפחתי חילונית . שאלתי לגבי ה30: התאריך יוצא ביום חמישי ד' בתשרי, אבל האחיות שלי לא יכולות ביום זה. האם היום המדויק חשוב על פי ההלכה? ואם אי אפשר במועד המדויק האם עדיף להקדים או לערוך את ציון ה30 לאחר המועד? יום לפני יום רביעי יוצא צום גדליה. האם זה אפשרי אז לציין את ה30?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה כדאי להקפיד דוקא באותו יום, אם זה לא מתאפשר, אפשר להקדים יום אחד או לאחר. העיקר לזכור שהעילוי נשמה הכי גדול להורים זה שעושים חיזוק במצוות, תהילים משניות לעילוי נשמתם, בפרט חשוב הדבר אם בחייהם לא ידעו מספיק משמירת מצוות. שיהיו בשורות טובות ושנה טובה ומבורכת.