ראש עיר לצאת בימי אבלו לצורך ייצוג בטקס אזכרה

שאלה:

ראש עיר היושב עתה בתוך שבעה ולאחר 3 ימים האם רשאי לצאת מביתו עם בגדי אבלו לייצג בטקס הנצחה למלאת שנה להרוגת פיגוע חבלני ומיד לחזור לאבלו

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כל סיבה להתיר דבר כזה. אם נגדיר שבכל פעם שהוא יוצא למעשה חסד וכדומה זה צורך מצוה, יהיה מותר לאבל לצאת כל היום וכל הלילה מביתו וזה ודאי לא יעלה על הדעת. יש להציע לו לשלוח את אחד מסגניו עם מכתב יפה וחם לבני המשפחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1