גויה שאומרת שקנתה את המאפה במאפייה כשרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני עובדת עם גויים, אם חברה גויה מהעבודה מביאה לי מאפה, ואומרת לי שקנתה את זה בקונדיטוריה x כשרה, ואין לה סיבה לשקר, האם מותר לי להאמין ולאכול המאפה?

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן להאמין, למעשה זו ההלכה של "בשר שהתעלם מן העין" שאינה אמורה דוקא בבשר, כל מאכל שיש בו צורך בכשרות, אם מסיבת מרכיביו או מחמת אופן הכנתו על ידי יהודי או גוי וכו', צריך בדברים המצריכים כשרות מן התורה כמו בשר – שתי חותמות, ובדבר המצריך כשרות מדרבנן כמו גבינה חותם אחד, אבל בכל מקרה צריך סימן. ענין זה התבאר בהרחבה בשו"ע יורה דעה סי' קיח. נכון הדבר שהרמ"א שם הביא שאם יש משהו שאי לגוי הנאה בחליפיו לא חוששים שהחליף, אבל זה אמור בעיקר באופן שאדם הפקיד אצלו מאכל והוא רק שליח, כאן שהוא הבעלים, אי אפשר לקבוע שאין לה מכך הנאה, עצם הרצון לתת לך משהו זה כבר הנאה…

לכן אין לאכול בלא סימן מובהק מאיזו מאפייה המאכל.

ערב טוב.