מהו הטעם לחיים

שאלה:

הרב אני לא מבין את הטעם לחיים אני לא חושב שצריך אותם כי למה אתה לומד בבית ספר קשה כדי לפרנס אותך אשתך וילדיך ואז מה אתה עובד רואה אותם שעה שעתיים ושוב פעם עובד ולומד בשביל לעבוד והכול בחיים זה כסף מסריח ומגעיל אני לא רוצה לחיות אין לי שום טעם בשביל מה ואני לא בדיכאון פשוט לא רוצה לחיות אני חשבתי לפני חודש להתאבד אבל לא הצלחתי משהו חסם אותי אומרים שהחיים זה מתנה החיים זה קללה שאלוהים גוזר עליך

תשובה:

אתה שואל שאלה מצויינת! שהיא נכונה לגבי כל הגויים למיניהם והבהמות, אדם עובד כדי לאכול ואוכל כדי לישון וישן כדי לעבוד וחוזר חלילה, זה הכל נכון אבל לא לעם היהודי!! אנחנו קיבלנו תורה, שהיא חיי נצח! יש לנו תפקיד, יש לנו יעוד, ויש לנו שכר גדול בעולם הבא על כל מעשה טוב ועל כל קושי. אנחנו היחידים שיודעים מה תכלית החיים ולמה האדם נוצר! תלמד על כך, תתרכז בעשייה האדירה הזו ואני בטוח שתמצא הרבה סיפוק ושמחה! רק דרך התורה והמצוות נותנת סיפוק ושמחה לאדם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אין יותר טוב מחיים על פי התורה הקדושה הכל לטובה מאלוקים.
    היום אפילו ניתן להוכיח שהתורה מן השמים מבחינה מדעית שכלית וארכיאולוגית.
    כשידוע לך שהתורה מן השמים וכל מה שהשם עושה זה לטובה, לא צריכה להיות לך דאגה בחיים