אזכרה בשנה ראשונה – לפי הפטירה או הקבורה / שנה מעוברת

שאלה:

שלום רב ! אחי נפטר בתאריך י"ג בטבת תשע"ט, ונקבר בתאריך ט"ו בטבת תשע"ט שנה מעוברת. לפי מנהג הספרדים או התמנים אני מבקשת לדעת מתי צריך לעשות את האזכרה.בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים עיקר האזכרה בשנה מעוברת היא בחודש ה12 ולא ה13 כלומר בכסלו ולא בטבת. לגבי קביעת התאריך אם בי"ג או ט"ו, הדין כך: אם הפטירה היתה בי"ג ביום לפני השקיעה, יש לצדד שעושים בט"ו בשנה הראשונה ורק בשנים הבאות בי"ג [טבת], ראה כאן בהרחבה.

מן השמים תנוחמו!