עליה לתורה בחו"ל לבן ארץ ישראל שהקריאה שלו שונה

שאלה:

שלום וברכה, נסיבות הזמן דורשות הגעתי לחו"ל בשבוע הבא. שאלתי האם אני יכול לקבל עליה לתורה, בשבוע הבא, שבחו"ל פרשת מטות מסעי (ובארץ כמובן פרשת מסעי בלבד), ואני כבר אשמע בעז"ה פרשת מטות בשבת הקרובה, בארץ.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבאותו היום גם אתה חייב בקריאת התורה, גם אם הקריאה שלך היא שונה, אתה יכול לעלות לתורה ואף לשמש כבעל קורא עבורם [זאת מלבד העצה פשוט לעלות לתורה בחלק בו יקראו מסעי…].

מקורות:

ראה הליכות שלמה פרק יב סעי' ז ופט"ז סעי' יג.