ברכות ההפטרה על ידי מי שלא עלה למפטיר

שאלה:

שלום לרב.א-האם מותר לענות אמן על תחילת קדיש כאשר אומרים יתקדל במקום יתגדל? ב-שמענו מיוצא מרוקו שהעולה למפטיר יורד לאחר הקריאה ואחר עולה לבמה וקורא הפטרה עם הברכות לפני ואחרי.האם נוהג הכון? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

שיבוש כזה אינו מעכב ובודאי יש לענות על הקדיש.

אינני מכיר מנהג כזה לגבי ההפטרה ולכאורה הוא נוגד את ההלכה לפי המפטיר הוא הקורא בנביא מפני כבוד התורה, וזו גמרא מפורשת כמובא במשנה ברורה בסי' רפב ס"ק כח, וכי שייך מנהג נגד גמרא? בודאי על המפטיר לומר את ברכות ההפטרה ואם אינו יודע לקרוא את ההפטרה עצמה יאמר בלחש עם הש"ץ כפי שנהוג בהרבה מקומות.

הצטרף לדיון

תגובה 1