מוזיקה מל"ג בעומר עד ר"ח סיון

שאלה:

הבנתי מאנשים שמנהג ירושלים לא לשמוע מוזיקה ונישואין מלג בעומר עד ר"ח סיוון האם זה נכון והאם זה מחייב את כל מי שגר בירושלים

תשובה:

שלום וברכה

זה לא כל כך ענין של מנהג ירושלים, זו יותר חלוקה בין מנהג בני אשכנז לבני ספרד, בעוד שהספרדים שומעים מוזיקה וגם מתחתנים, בני אשכנז החמירו בזה בגלל צירוף האבלות על הרוגי גזירות תתנ"ו בקהילות אשכנז, כמובא בט"ז בסי' תצ"ג, ולכן אשכנזים לא ישמעו מוזיקה בימים אלו, כן הורה בעל שבט הלוי וכך המנהג.