הכנסת ס"ת לע"נ אביו בתוך שנת האבל בשנה מעוברת

שאלה:

שלום. אבלים בתוך שנת האבל על אביהם מבקשים להכניס ס"ת לע"נ. והשאלה, מתי הזמן הטוב והמועיל ביותר לעילוי נשמת הנפטר. המשפחה נוהגת לפי מנהגי מרוקו ובע"ה תעשה שלוש אזכרות. בי"א חודש בי"ב חודש ובי"ג חודש. א. יוכלו להכניס ס"ת בתוך שנת האבלות, באזכרת י"א חודש, אך האבלים לא יוכלו להשתתף בריקודים עם התזמורת.(אמנם ראיתי שיש הסוברים שמותר גם לאבלים לרקוד כיון שזה הכנסת ס"ת לכבוד הנפטר ויש שהתירו רק כשהאבל נמצא עם הס"ת הוא יכול לרקוד מחמת כבוד התורה). ב. בליל הי"ב חודש עם האזכרה ,והיות וזו לא שמחת נישואין שהחמירו בה בליל היארצייט, יהיה מותר גם לאבלים להשתתף בריקודים ובשמחה לזיכוי הרבים וכו. אבל, אולי זה לא מועיל לנפטר כמו בשנת האבל עצמה? ג.אותו כנ"ל בסעיף ב'. רק באזכרת הי"ג חודש, לאלה שסוברים שהוא יום השנה העיקרי וממילא מועיל עדיין לנשמת הנפטר כמו בכל שנה בתוך הי"ב חודש(או שלא). אשמח לתשובה מהירה עם מקורות. בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

אני הייתי מצדד לומר שביום ה12 חודש הוא הזמן הראוי להכנסת ספר התורה, שכן מלבד הדין שיש על הנפטר כל ה12 חודש, בסיום השנה יש לו דין מיוחד מחמת שהוא יום שעולה בו במדרגותיו [בכל שנה ביום האזכרה, אבל בודאי בסיום השנה הראשונה], שעל כן עולים לקבר ביום זה ומתפללים לעילוי נשמתו, ונראה לי שכך גם מנהג העולם.